Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, gösterge endekslerin dün yılın en yüksek seviyesine ulaşmalarının ardından, PepsiCo'nun beklentiden iyi gelen kar rakamı ve yatırımcıların Yunanistan ve kreditörleri arasındaki görüşmelerin sonucunu beklemeleri ile yatay seyrediyor.

PepsiCo, güçlü doların neden olduğu sıkıntılara rağmen dördüncü çeyrekte beklentiyi aşan kar açıklaması sonrası, yüzde 2 prim yaptı. Rite Aid EnvisionRX'i 2 milyar dolara satın almak için anlaşması sayesinde yüzde 8.8 yükseldi. Pier 1 Imports tüm yıl için kar beklentisini düşürmesi ile yüzde 29 geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek, New York saati ile 09:34'te 2.066,80 oldu. Endeks dün yüzde 1.1 yükselerek yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Zürih'te bulunan Vontobel Asset Management hisse senedi ve emtia stratejisi bölüm başkanı Andy Nigg "Yunanistan'a ilişkin karamsarlığın arttığı böyle günlerde hisse senetleri biraz geriliyor. Müzakerelerin son dakikaya kadar süreceği beklendiği için erken bir anlaşma çıkması sürpriz olur" diye konuştu.