Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya ve Yunanistan, görüşmelere iştirak eden hükümet yetkililerine göre, Yunanistan’ın kurtarma paketinin devam etmesi için gerekli şartlar üzerinde bir anlaşma sağlanması konusunda uzlaşma sinyali veriyor.

Almanya, iki yetkilinin Berlin’de verdiği bilgilere göre, Yunanistan’ın mevcut yardım programının tüm unsurlarının devam etmesi konusunda ısrar etmeyecek. Yetkililer programın sürdürüldüğü sürece Almanya’nın Yunanistan’ın bütçe fazlası zorunluluğunun boyutu ve varlıklarının satış koşulları ile ilgili görüşmeye açık olacak.

Yunan hükümeti yetkililerine göre Yunanistan ise kendi tarafında gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 4’lük mevcut seviyesinden düşük olduğu sürece temel bir bütçe fazlasına bağlı kalmaya hazır durumda. Yetkililerden biri Başbakan Alexis Tsipras koalisyonunun özelleştirmeler konusunda da uzlaşmaya istekli olabileceğini belirtti. Tüm yetkililer görüşmelerin gizli ve devam ediyor olmasından dolayı isimlerinin açıklanmasını istemediler.

AB Zirvesi'ne katılmak için Minsk'ten dönüş yapan Merkel gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Tüm söyleyebileceğim bu Avrupa'nın başarısıdır. Avrupa her zaman bir uzlaşma bulma eğilimlidir. Avantajlar dezavantajlara ağır bastığında uzlaşı sağlarsınız. Almanya buna hazır ancak kurallara bağlı kalmak ve birbirimizle güvenilir bir şekilde ilgilenmek konusunda Avrupa'nın kredibilitesi bize bağlı. Yunan hükümetinin hangi teklifleri sunacağını göreceğiz" değerlendirmelerinde bulunmuştu.