Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:43'te güncellendi)

Standard & Poor's 500 Endeksi, Avrupa'da büyüme rakamlarının Tüketici Güvenindeki düşüşü gölgelemesinin ardından, rekor seviyeye çıktı. ABD Hazine tahvilleri yükselirken, petrol 3. haftalık kazanca yöneldi.

S&P 500 New York saati ile 12:18'de yüzde 0.2 yükselerek, 2,092.44 puan ile rekor tazeledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi. 10 yıl vadeli Yunanistan tahvilleri yükselişi ikinci güne taşıdı. 10 yıllık ABD tahvil faizi 2 baz puan artışla yüzde 2.01 oldu. Altın yükselişi ikinci güne taşırken, petrol haftalık kaybını sildi.

Almanya’nın gayrisafi yurtiçi hasılası dördüncü çeyrekte yüzde 0.7 yükseldi. Küresel hisse senetleri, Yunanistan ve Ukrayna krizleri ile ilgili belirsizliğin Fed’in faiz artırımı görünümünü bulandıran ABD ekonomik verileri ile çarpışmasının ardından bu hafta geriledi. Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, hafta sonunun ortak zemin bulmak için kullanılacağını ve uyuşmazlığa bir çözüm bulmanın çok zor olacağını söyledi.

Bangkok’taki One Asset Management Co. CEO’su Win Udomrachtavanich, “Para birimi, emtia, hisse senedi ve diğer finans piyasalarının çoğu, küresel ekonomik durumdaki gelişmeler ile bu yıl aşırı yüksek volatilite ile karşılaşacak. Ukrayna anlaşması yatırımcılar için olumlu ancak reaksiyon kısa ömürlü olacak. Çünkü yatırımcılar için en önemli endişe Yunanistan. Yatırımcılar bu hafta sonu görüşmeleri yakından izleyecek” dedi.

Almanya ekonomisi geçtiğimiz yılın sonunda hız kazandı. Almanya’nın gayrisafi yurtiçi hasılası dördüncü çeyrekte yüzde 0.7 yükseldi. Bir önceki çeyrek dönemde yüzde 0.1’lik bir büyüme kaydedilmişti. Bloomberg anketine katılan ekonomistler yüzde 0.3’lük bir büyüme bekliyordu.

(19:43'te güncellendi)