Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan'ın Avrupalı ve uluslararası ortaklarına verdiği tüm finansal yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Alman dergisi WirtschaftsWoche'ye röportaj veren Junkcer, bunun yeni anlaşmaların tümü için temel teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın oluşturduğu Eurogroup'un Başkanı Jeroen Dijsselbloem ile birlikte kurtarma programını yaza kadar uzatacak bir anlaşma sağlanması için çalıştığını dile getiren Juncker, o zamana kadar Yunan hükümeti ile yeni bir reform ve kalkınma sağlayacak bir anlaşma yapacak konuma geleceklerini söyledi.

Alexis Tsipras'ın müzakere tarzını eleştiren Juncker, Yunanistan'ın yeni başbakanının 'yüksek seviyeli siyaset' tecrübesi olmadığını kaydetti.

Yunanistan'ın şimdiki kurtarma programı ay sonunda sona erecek ve herhangi bir uzatma konusunda uzlaşılamaması halinde ülkenin eurodan çıkabileceği belirtiliyor. Ancak dün konuya yakın kaynaklardan gelen haberlere göre Tsipras hükümeti bugün kreditörlere programın 6 aylığına uzatılması için bir talepte bulunacak.