Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan hükümet yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, Euro Bölgesi'nin kurtarma paketine yönelik altı aylık uzatma talebi yarın kabul edilecek. 

Yunanistan ve Euro Bölgesi üyeleri, ülkenin Şubat'ta sona erecek olan 240 milyar euroluk (274 milyar dolar) kurtarma paketinin uzatılması konusunda görüşmeler yürütüyorlardı. Görüşmelerin başarısız olması durumunda Yunanistan'ı finansal desteksiz kalarak bazı yükümlülüklerde temerrüde düşme tehlikesi ile karşı karşıya bırakabilirdi.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, "Piyasalar, Yunanistan ve Euro Bölgesi ile diğer enstitüler arasında Yunanistan'ın kurtarma paketini de kapsayan bir anlaşmaya hazırlanıldığına dair güvence duyabilir" ifadelerini kullanırken, Komisyon'un mevcut programı uzatmasına yönelik ortak bir zemin arayışında olduğunu ifade etti. 

Yunanistan ve Euro Bölgesi maliye bakanları bu hafta iki kez bir araya gelmişlerdi. Görüşmelerden çıkan sonuçlara göre Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ülkenin faiz dışı bütçe fazlasının gayrisafi yurtiçi hasılaya oranını yüzde 1.5 olarak devam ettirmek isterken, bu oran mevcut pakette yer alan oranın yarısından daha aşağıda.