Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de sanayi üretimi Ocak'ta beklentinin altında arttı. Bu duruma motorlu taşıt birleştirmelerinin ve inşaat metallerine olan talepteki düşüşün neden olduğu belirtiliyor.

ABD Merkez Bankası Fed'in bugün açıkladığı veriye göre, fabrika üretimi Aralık'ta daha önce artış gösterilmesine rağmen yatay olarak revize edildi. Ocak'ta ise üretim yüzde 0.2 artış gösterdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.4'lük artış olmuştu. Maden ve hizmet sektörünü içeren toplam sanayi üretiminde de yüzde 0.2'lik artış yaşandı.

ABD'deki fabrikalar, küresel büyümedeki yavaşlamanın siparişlerde düşüşe yol açması sonucu, üretimi azaltıyorlar. Aynı zamanda istihdam artışındaki istikrar ve enerji maliyetlerindeki azalma iç talebi destekleyerek, imalatın azalmasını engelliyor.

New York merkezli TD Securities ABD araştırma ve strateji bölüm başkan yardımcısı Millan Mulraine ''Fabrikalar büyük olasılıkla içerideki imalatta bir düşüş görecek. Zira yükselen dolar ve küresel büyümedeki yavaşlama sürecek'' diye konuştu.