Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:53'te güncellendi)

Standard & Poor's 500 Endeksi dalgalı seyrederken, dolar ABD verisi sonrası yükseliyor. ABD Hazine tahvilleri ve petrol geriliyor.

S&P 500, New York saati ile 14:45'te, yüzde 0.1 aşağıda seyrediyordu. Wal-Mart ücret artışları ve harcamaların genel giderleri artıracağını belirtmesinin ardından, yüzde 3 değer kaybederken, Priceline Group beklentiyi aşan 4. çeyrek karı açıklamasını sayesinde ralli yaptı. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.5 artış sağladı. 10 yıllık ABD tahvil faizi 3 baz puanlık düşüşle yüzde 2.11 oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi 7 yılın en yüksek seviyesini genişletti. Batı Teksas türü ham petrol yüzde 2 düşerek varil başına 51.10 dolar oldu.

Yunanistan'ın kurtarma programına ilişkin görüşmeler sürerken, Almanya anlaşma için kapıyı açık bırakıyor. Yetkililer yarın Brüksel'de Euro Bölgesi maliye bakanları arasındaki görüşmeye hazırlanıyor.

Alman hükümetinden bir yetkili, Yunanistan'ın Euro Bölgesi ülkelerine daha önce sunduğu bir teklifi müzakereler için temel olarak gördüklerini ve yeni bir taslağa ihtiyaç duyulmadığını söyledi. Petrol, dünyanın en büyük petrol tüketici ABD’nin resmi stok verisinin sanayi raporunun gerisinde bir artışa işaret etmesi sonrası, kaybını azalttı. Energy Information Administration (EIA) tarafından açıklanan veriye göre, ham petrol üretimi geçen hafta 7.72 milyon varil vartarak 425.6 milyona çıktı. American Petroleum Institute ise stokların 14.3 milyon varil arttığını açıkladı.

St. louis'te Stifel, Nicolaus & Co. para yöneticilerinden Chad Morganlander, "Yunanistan müzakereleri büyük bir dram şeklinde devam edecek," dedi ve "Piyasa spekülatörleri nihayetinde anlaşmaya varılmasını bekliyor. Almanya'nın engel çıkarması, kısa vadeli bir müzakere taktiği olarak hazmediliyor ya da yorumlanıyor" şeklinde görüş bildirdi.

(21:53'te güncellendi)