Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır, bir haftaya yakın bir sürenin en büyük yükselişini kaydetmesinin ardından ABD’nin işsizlik maaşı başvuruları verisinin açıklanması öncesinde kazançları koruyor. Perşembe günü açıklanacak olan veri, dünyanın ikinci en büyük sanayi metali tüketicisindeki ekonomik güce işaret edebilir.

Bakır, Çarşamba günü yüzde 1.7 yükselerek 12 Şubat’tan bu yana en büyük artışı göstermesinin ardından Londra’da yüzde 0.3 geriledi. ABD’de işsizlik maaşı başvuruları verisinin açıklanması öncesinde Bloomberg News anketine katılan ekonomistler, 14 Şubat’ta sona eren haftada başvuruların 290,000’e gerilediği tahmininde bulunuyor. Bir önceki periyotta 304,000 başvuru yapılmıştı. Çarşamba günü açıklanan veri fabrika üretiminin Ocak ayında beklentilerin altında yükseldiğini gösterdi. Konut inşaatları geriledi.

Üç ay vadeli bakır kontratı, Londra Metal Borsası’nda (LME) Şanghay saati ile 15:05’te ton başına 5,728.50 dolardan (pound başına 2.60 dolar) işlem gördü. Fiyatlar bu ay yüzde 4.3 yükseldi.

Mayıs vadeli bakır kontratı New York’ta yüzde 0.3 düşüş ile pound başına 2.601 dolardan alıcı buldu. LME’de nikel, kurşun geriledi. Kalay yükseldi. Alüminyum ve çinko yatay seyretti.