Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Maliye Bakanlığı, Yunanistan'ın kurtarma paketini 6 aylık uzatma talebini sağlam bir çözüm sunmadığı gerekçesiyle reddetti.

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Martin Jaeger, Yunanistan hükümetinin mevcut kurtarma programının şartlarını yerine getirmeden bir geçiş kredisinde anlaşma sağlamaya çalıştığını ifade etti. Avrupa Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas ise Yunanistan'ın önerisinin "makul bir anlaşma" için temel alınabileceğini söyledi. 

Tsipras hükümeti bugün, kreditörlerle mevcut finansman anlaşmasına yönelik başarılı sonuçlar ve incelemeler konusunda, ülkeyi nakit sıkıntısına sokmadan çalışmayı önermişti. 

Schinas Euro Bölgesi maliye bakanlarının teklife yönelik detaylı bir değerlendirme yapacağını ve bir cevap vereceklerini söyledi. Bakanların yarın toplanması bekleniyor. 

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, sunulan öneride, "6 aylık uzatma sürecinde birlikte ilerleme kaydedebilir ve mevcut anlaşmanın sunduğu esnekliği en iyi şekilde kullanabiliriz" ifadelerini kullanmıştı. Varoufakis ayrıca uzatma sürecinin Yunanistan'ın Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'in denetimi altında kalmasına ve yeni bir anlaşmayı görüşmeye imkan tanıyacağını belirtti.