Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:45'te güncellendi)

Euro dolar karşısında, Yunanistan’ı borcunu ödeyebilen durumda tutmayı amaçlayan görüşmelerin yeniden başlaması öncesinde 4 haftanın ilk haftalık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor.

Euro, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan yetkilileri ile Cuma günü Brüksel’de görüşmeye hazırlanması ile düşüşü 3. güne taşıyor. Hafta içinde yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamamıştı. Euro 16 önemli para biriminin 1’i hariç tümü karşısında, satın alma yöneticileri endekslerinin bölgede imalat sanayinin Şubat ayında analist beklentilerinden yavaş bir genişleme kaydettiğini göstermesi ve Almanya’da üretici fiyatlarının geçtiğimiz ay düşmesinin ardından geriledi.

Milano’daki UniCredit SpA kıdemli Döviz stratejisti Roberto Mialich, “Pek çok piyasa katılımcısı nihai bir anlaşmaya varılacağı yönünde bir ümit taşısa da borç görüşmeleri ile ilgili belirsizlikler var. PMI verisinin hayal kırıklığı yaratması da euroyu etkiledi” dedi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.3 düşerek Londra saati ile09:58’de 1.1331 dolardan işlem gördü ve bu haftaki düşüşü yüzde 0.6’ya genişletti. Euro yen karşısında yüzde 0.6 değer kaybederek 134.43 yen oldu.

(12:45'te güncellendi)