Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borsa İstanbul AŞ Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP), Dolar/TL Vadeli İşlem Sözleşmeleri işlem hacminde tüm zamanların rekoru, 27 Şubat 2015 tarihinde ulaşılan 1 milyar 29 milyon 675 bin 327 TL ile kırıldı.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, günlük işlem hacminde ilk kez 1 milyar TL psikolojik bariyerini geçen DolarTL Vadeli İşlem Sözleşmeleri, şirketlerin ve yatırımcıların Döviz risklerini yönetmek için daha çok tercih ettikleri bir ürün olmaya devam ediyor.

Söz konusu günde Dolar/TL Vadeli İşlem Sözleşmelerinde gerçekleşen işlem miktarı ise 406 bin 332 adet sözleşme oldu. VİOP'ta, DolarTL Vadeli İşlem Sözleşmeleri işlem hacmi rekoru daha önce 16 Aralık 2014 tarihinde kırılmış ve bu tarihte 475 milyon TL değerinde işlem hacmi gerçekleşti.

Şubat ayında Döviz Vadeli İşlem Sözleşmeleri aylık işlem hacminde tüm zamanların rekoru 7,5 milyar TL ile kırıldı. Söz konusu ayda Döviz Vadeli İşlem Sözleşmelerinde gerçekleşen işlem miktarı ise 3 milyon adet sözleşme oldu. VİOP'ta, Döviz Vadeli İşlem Sözleşmeleri aylık işlem hacmi rekoru daha önce 2011 yılı Ekim ayında kırılmış ve söz konusu ayda 5,3 milyar TL değerinde işlem hacmi gerçekleşmişti.

Ayrıca, VİOP'ta şubat ayında toplam işlem hacmi rekoru da kırıldı. Şubat ayında toplamda VİOP'ta 51 milyar TL'lik bir işlem hacmi gerçekleşti. Daha önce aylık işlem hacmi rekoru 2013 yılı Haziran ayında 47 milyar TL ile kırılmıştı.

AA