Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, enerji üreticileri ve bankalardaki artışa karşın madencilik şirketlerindeki düşüş ile yatay seyrediyor. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az gerileyerek Londra saati ile 09:35'te 387.54 puan oldu. Emtia üreticileri yüzde 1.2 kayıp yaşarken, petrol ve gaz şirketleri ile bankalar yüzde 0.4 yükseldi. Bankalardaki bu yükselişlte son bir yılın en dik artışını kaydeden Standard Chartered Plc etkili oldu. Endeks bugün erken saatlerdeki yüzde 0.4'e varan kazancı sildi. 

Yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişleme programına yönelik daha fazla detay görmek için Banka'nın yarın yapılacak olan toplantısını bekliyor. AMB ayrıca 2017 yılı için ilk büyüme ve enflasyon tahminlerini açıklayacak ve bu da yatırımcılara parasal genişlemenin süresi için bir sinyal verecek. AMB'nin teşvik adımları ile Stoxx 600 bu yıl içerisinde Şubat ayı sonu itibarıyla yüzde 15 ralli yaptı.

Euro Bölgesi'nde imalat sanayi ve hizmet sektörleri Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) Şubat'ta 53.3 ile yedi ayın zirvesine yükselirken, Ocak'ta 52.6 düzeyindeydi. 

Stoxx 600 geçtiğimiz hafta yedi yılın zirvesine ulaşmasının ardından, bu hafta bankalar ve enerji şirketlerindeki düşüşlerle son iki günde yüzde 1.2 kayıp yaşadı. Bu kayıp aynı zamanda bu yılın en büyük iki günlük düşüşü oldu.