Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, hizmet büyümesinin analist tahminlerinin atlında kalması sonrası, düşüşü 5. güne taşıyarak, 2003'ten bu yana dolar karşısındaki en düşük seviyeye yaklaştı.

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın yarın düzenleyeceği toplantı öncesi kayıplarını artırdı. Toplantıda tahvil alımına ilişkin ayrıntıların açıklanabileceği belirtiliyor. Dolar analistlerin Şubat'ta ABD özel sektör istihdamının daha hızlı arttığını göstermesini bekledikleri veri öncesi değer kazandı.

Londra merkezli BNP Paribas Kur Stratejisti Sam Lynton-Brown "Piyasanın tahvil alımları başmaladan kısa euro riskini artırmak isteyebileceğini bir kenara yazmak gerekiyor. Açıklama euroda zayıflığa yol açsa da, parasal genişlemenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Euro dolar karşısında yüzde 0.5 gerileyerek, Londra saati ile 11:24'te 1.1119 oldu. Kur daha önce 1.1116 ile 26 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Euro yen karşısında yüzde 0.6 gerileyerek 133.08'e geldi. Dolar yen karşısında ise yatay seyirle 119.68 oldu.