Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yükselen dolar ile birlikte hisse senetlerinde 2 aydan uzun bir sürenin en büyük satış dalgasının görülmesinin ardından geriledi. Tüketici ve teknoloji şirketlerindeki gerileme bankalardaki toparlanmayı dengeledi.

Cisco Systems Inc. yedi gün içinde altında kez düşüş gösterdi. EMC Corp. 2013’ten bu yana en büyük gerilemeyi kaydetti. Apple Inc. 1 ayın içinde en düşük seviyesine indi. Tyson Foods Inc. ve Pilgrim’s Pride Corp. Arkansas’taki kuş gribi şüphesine yönelik raporlar ile yüzde 4.3’ten fazla değer kaybetti. Citigroup Inc. ve Bank of America Corp., finans hisselerinin Salı günü Nisan ayından bu yana en dik düşüşü gerçekleştirmesinin ardından en az yüzde 2 prim yaptı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 16:00’da 2,040.24 puan ile günü tamamladı. Endeks, geçtiğimiz 100 günlük ortalama fiyatının altına geriledi. Dow Jones Industrial Average, 27.55 puan veya yüzde 0.2 düşüş ile 17,635.39 puan oldu. Nasdaq 100 Endeksi yüzde 0.6 geriledi. Endeksteki düşüşte teknoloji hisselerindeki gerileme etkili oldu. Küçük ölçekli şirketlerin bulunduğu Russell 2000 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.

Minneapolis’teki U.S. Bank Wealth Management baş hisse senedi stratejisti Terry Sandven, “Yatırımcıların, karlar ve olası Fed aksiyonu ile ilgili netlik beklemeleri ile mod bekle-göre yöneldi” dedi.

Doların euro karşısında 12 yılın zirve seviyesine yükselmesi Amerikan hisselerinde Çarşamba günü düşüşe neden oldu.