Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc.’in sermayeyi hissedarlara döndürme planları, Fed’in gerçekleştirdiği stres testinden en üst Wall Street bankaları arasındaki en temiz onayı aldı. Şirket, geçtiğimiz yıl regülatörün yıllık stres testlerinde başarısız olmuştu.

Bank of America Corp. Fed’in stres testinden koşullu olarak geçti. Bank of America Corp.’tan iç süreçlerini desteklemesi ve sermayenin yönetilmesi ile ilgili planını yeniden sunması talep edildi.

Fed’in Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. ve Morgan Stanley, tekliflerini revize etmelerinin ardından testi geçti. Deutsche Bank AG ve Banco Santander SA’nın ABD birimleri, süreçleri ile ilgili niteliksel endişelerden dolayı teste başarısız oldu. Fed, Citigroup ve Wells Fargo & Co. dahil olmak üzere 24 diğer firmaya testten geçme adına bir koşul getirmedi.

Citigroup süreçlerinin geçtiğimiz yıl Fed tarafından yetersiz bulunmasının ardından bu yılki testin geçilmesi CEO Michael Corbat için kritik önem arz ediyordu. Corbat, bankanın sistemlerini geliştirmek için 180 milyon dolardan fazla harcama yaptı.

RBC Capital Markets analistlerinden Gerard Cassidy, “Citigroup bu yıl sınavdan en yüksek notu aldı. Çok büyük bir çaba ve para sarf ettiler” dedi.