Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, Başbakan Li Keqiang’ın ekonominin aşırı yavaşlaması halinde harekete geçileceği taahhüdü vermesinin ardından yükseldi. Gösterge endeks, Ağustos 2009’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Başbakan Li’nin e-ticaretin gelişmesini teşvik etmesinin ardından Hundsun Technologies Inc. ve Glodon Software Co., teknoloji hisseleri göstergesinin bu yılki kazancı yüzde 39’a genişletmesi ile yüzde 8’den fazla prim yaptı. China Mobile Ltd. Hong Kong’da bir ayın en büyük artışını gösterdi. Huadong Medicine Co. yüzde 10 prim yaparak tüketici hisselerindeki yükselişlere öncülük etti.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1.8 yükselerek yerel saat ile 11:30’da 3,434.31 puana geldi ve geçtiğimiz haftaki yüzde 4.1’lik artışı genişletti. Li gazetecilere yaptığı açıklamada, “Politika yapıcılar, büyümenin alt sınıra yönelmesi ve istihdamın veya ücretlerin düşmesi durumunda harekete geçecekler” ifadesini kullandı. Çin hükümeti bu yıl için yüzde 7 civarında bir büyüme hedefi belirlediler. Li, hükümetin bazı rollerinden arındırılması ile ilgili bazı çıkar gruplarının direnç gösterebileceğini söyledi.

Hong Kong’daki Shenwan Hongyuan Group Co. traderlarından Yen Ciu, “Li’nin büyümeye ilişkin pozitif tonu yatırımcı güvenini destekledi” dedi.