Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni ile Gölbaşı'ndaki Aselsan Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezinin açılış törenine katılacak.

- Törenlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu da yer alacak. (Ankara/11.00/13.30)

2- İspanya Senato Başkanı Escudaro Ankara'da

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Senato Başkanı Pio Garcia Escudero'yu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek.

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, konuk Senato Başkanı Escudero ile bir araya gelecek. (Ankara/16.00/TBMM/11.30)

3- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Başsavcısı Zakir Garalov ve Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil'i kabul edecek. (Ankara/17.00)

4- TBMM Başkanı Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a iadeiziyarette bulunacak. (Ankara/10.00)

5- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani'yi Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek, Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık yapacak. (Ankara/15.30/16.30)

6- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanacak. (Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Japonya'da, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Taro Aso ile görüşecek. (Tokyo)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Enerji Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile görüşecek. (Ankara/18.00)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya'da, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hor Namhong ile görüşecek. İki Bakan, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından vize muafiyeti anlaşmasını imzalayacak, ortak basın toplantısı yapacak.

- Bakan Çavuşoğlu, Ulusal Meclis Başkanı Heng Samrin tarafından kabul edilecek. (Phnom Penh)

4- TBMM'den

- Genel Kurul'da, HDP'nin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında verdiği gensoru önergesi görüşülecek.
(14.00)

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Elektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa tasarısını ele alacak. (10.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığına 47 bin öğretmen kadrosu ihdas eden ve "Aile Paketi"nde yer alan bazı düzenlemeleri de içeren "torba" kanun teklifinin görüşülmesine devam edilecek.

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyetini kabul edecek. (Ankara/10.00)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 Aralık ayına ilişkin işgücü istatistikleri ile 2015 Şubat ayına ilişkin tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak. (Ankara/10.00)

AA