Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:11'de güncellendi)

Doların güçlendiğine ilişkin eğilim, ABD Merkez Bankası Fed'in bu yılın rallisinin sürdürülebilirliğini sorgulatmasından 1 hafta sonra yeniden gündeme geliyor.

Dolar euro karşısındaki iki günlük düşüşü sonlandırarak, 50 günlük ortalamasına yaklaştı. Bu durum doların yeniden yükseliş trendine girdiğini gösterebilir.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Fed yetkililerinin faiz beklentilerini düşürmesi ve kurdaki yükselişe ilişkin endişeleri dile getirmesi sonrası 3 yılın en sert düşüşünü yaşamasının ardından, toparlandı.

New York'ta bulunan Broker Firması Chapdelaine Döviz Bölüm Başkanı Douglas Borthwick "Doların yükselişi abartılı olunca, Fed ve Hazine'den yorumlar görüyoruz. Daha ılımlı seviyelere gelince ise insanlar tekrar dönüş yapıyor. Doların kazancının altında yatan asıl neden faiz artışı ile yaşanacak ayrışma" diye konuştu.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek, New York saati ile 14:56'da 1,186.13 oldu. Endeks geçen hafta yüzde 2.2 gerileyerek, Ekim 2011'den bu yana en sert düşüşünü kaydetmişti.

Dolar euro karşısında ise yüzde 0.2 yükselerek 1.0920 seviyesine geldi. Dolar yen karşısında yatay seyirle 119.66 oldu.

(21:11'de güncellendi)