Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Milyarder yatırımcı George Soros, Yunanistan sorunun yanlış ele alınmasının ardından bir "kayıp-kayıp oyunu" haline geldiğini belirtti. Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkma olasılığını yüzde 50 olduğunu söyledi. 84 yaşındaki Soros Bloomberg Televizyonu’na verdiği röportajda, “Bu artık bir kaybetme oyunu  ve gerçekleşebilecek en iyi şey esasen atlatmak olur. Uzun süredir var olan Yunanistan problemi tüm taraflar tarafından sürecin başından bu yana yanlış ele alındı” dedi.

Yunanistan hükümeti, uzun zamandır alıkonan yardım ödemelerini alabilmek ve ülkeyi iflastan uzak tutmak için kreditörleri ekonomik önlemler paketini onaylamaya ikna etmeye çalışıyor.

Ocak ayındaki seçim zaferinden bu yana Başbakan Alexis Tsipras, ülkenin kurtarma anlaşmasında belirlenen kemer sıkma programına bir alternatif ortaya koymaya çalıştı. Bu durum ülkenin eurodan çıkmaya zorlanabileceği endişelerini artırdı.

Soros, “Tsipras’ın Syriza hükümeti ve ülke ekonomisini finanse etmeye yardımcı olan kuruluşlar arasındaki müzakereler bir “kırılma” ile sonuçlanabilir ve ülkenin Euro Bölgesi’nden çıkmasına yol açabilir. Bunu süresiz olarak erteleyebilirsiniz, borcu düşürmeden faiz ödemesi yapabilirsiniz. Ancak faiz dışı fazla olmayacaktır. Şu an uçtayız ve ben iki olasılığı da görebiliyorumz” dedi.