Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Societe Generale analistleri, MarketWatch'ta çıkan habere göre, Fed sonrası volatilitenin traderları korkutarak yükseliş beklentileri ile açtıkları pozisyonlardan çıkmaya yöneltmelerinin ardından, dolarda önümüzdeki haftalarda bir düzeltme hareketi bekliyor.

Societe Generale analisti Alvin Tan, "Volatil piyasa koşulları, Fed toplantısının hemen ardından, dolarda çok fazla uzun pozisyon taşıyan piyasayı terdirgin etti" dedi.

Tan, uzun dolar pozisyonlarının "doymuş" olduğunu ve kar satışlarına dönüştüğünü kaydetti.

Traderlar uzun dolar pozisyonlarını, Fed politika yapıcılarıjnın piyasayı faiz artırımlarının piyasanın beklediğinden daha sonra başlayacağını ve kademeli olacağını işaret ederek şaşırtmadan bir gün önce, 17 Mart'ta, 40.5 milyar dolar ile Aralık ortasından bu yana en düşük seviyeye düşürdüler.

SocGen halen Dolar Endeksi'nin bu yılın sonuna kadar yükselmesini bekliyor.

Analistler, doların euro karşısında aşağı yönlü sert hareketi için temel tetikleyicinin 30 yıllık destek doğrusu olan 1.05/1.04'ün kırılması olduğunu kaydettiler.

Geçen hafta, HSBC analistleri, kısa vadede doların rallisinin sona ereceği tahmininde bulunan ilk önemli aracı kuruluş analistleri oldu.