Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, bölgesel gösterge endeksin 2013’ten bu yana en büyük çeyrek dönemlik yükselişi kaydetmesinin ardından düşüşe geçti. Materyal ve tüketici hisseleri kayıplara öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Tokyo saati ile 09:01’de 145.85 puana geldi. Endeks Salı günü Eylül 2013’te sona eren periyottan bu yana en iyi çeyrek dönemini tamamladı. Endeks, Çin’in teşvikleri artırması ile birlikte söz konusu dönemde yüzde 6.1 yükseliş gösterdi. Değerlemeler geçtiğimiz hafta Mayıs 2010’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Sydney’deki AMP Capital Investors Ltd. dinamik varlık dağılımı yöneticisi Nader Naeimi, “Bu daha sert bir çeyrek dönem olacak ve daha yüksek volatilite görülebilir” dedi.

Japonya’da Topix endeksi yüzde 0.3 geriledi. Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) yaptığı açıklamaya göre büyük imalatçılar için olan çeyrek dönemlik Tankan endeksi Mart ayında 12 seviyesinde değişiklik göstermedi. Ekonomistler verinin 14 seviyesinde geleceği tahmininde bulunuyordu. Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0.2 düşüş gösterdi. Avustralya’da S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0.1 geriledi. Yeni Zealnda’da NZX 50 Endeksi yatay bir seyir izledi.