Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri, 3 günlük tatilin ardından Hong Kong hisse senetlerinin Çin hisselerindeki artışları takip etmesi ile Haziran 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ralli yaptı. Şanghay Bileşik Endeksi, 4,000 puana yüzde 1 oranında yaklaşmasının ardından kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor.

Haitong Securities Co., China Communications Construction Co. ve China Oilfield Services Ltd., Hong Kong’da en az yüzde 13 prim yaptı. Gome Electrical Appliances Holding Ltd., Citigroup Inc.’in hisselerini tavsiye etmesinin ardından yüzde 22 değerlendi. Sanayi ve finans şirketleri, Şanghay’da yükseliş kaydetti. Tren üreticileri China CNR Corp. ve CSR Corp. üst üst ikinci günde de yüzde 10 artış gösterdi. China Life Insurance Co. Şanghay’da yüzde 4.9 değer kazandı.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 4 ralli yaparak 13,168.62 puana geldi. Hang Seng Endeksi, yüzde 2.4 yükselerek Mayıs 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Şanghay Bileşik Endeksi, en az 6 kez yön değiştirmesinin ardından yüzde 0.1 artış ile 3,965.66 puan oldu.