Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:20'de güncellendi)

Altın, yatırımcıların Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarını açıklamasını beklemeleri ile birlikte, yedi haftanın en yüksek seviyesinin altında işlem gördü.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 düşerek, New York saati ile 07:35'te, ons başına 1,209.10 dolara indi. Kontrat iki gün önce 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. vadeli kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasınıon yüzde 53 altındaydı.

TSİ 21:00'de açıklanacak olan Fed tutanakları, ABD'de faiz artırımlarının zamanlaması ve hızı konusunda ipuçları verebilir. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, 6 Nisan'da yaptığı açıklamada, ilk faiz artırımının iki toplantı sonrası yapılması taraftarı olduğunu söyledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.5 geriledi ve son üç günde ilk kez aşağı yönde hareket etti.

Londra'da Macquarie Group Ltd. analisti Matthew Turner, "Altın fiyatlarında daha büyük çaplı istikrarın nedenlerinden biri, doların volatil seyrini durdurması," dedi ve "Ayrıca, son birkaç toplantıdan sürpriz sonuçların çıkmasından dolayı, tutanaklar öncesi altında işlem yapmak biraz cesaret istiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın Londra'da fazla değişmeyerek ons başına 1,209.06 dolar seviyesinde kaldı. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, düşüşünü üçüncü güne taşıyarak 1,616.7 tona indi ve Ocak ortasından bu yana en düşük seviyesini gördü.

SPDR Gold Hisseleri ETF'sindeki türevlerin fiyatlarını izleyen Chicago Board Options Exchange Altın ETF Volatilite Endeksi Salı günü 15.20 ile Eylül ayından bu yana en düşük seviyesinde kapandı.

Mayıs vadeli gümüş New York'ta yüzde 0.1 düşüşle ons başına 16.82 dolara indi. Temmuz vadeli platin fazla değişmeyerek ons başına 1,173.10 dolarda kalırken, Haziran vadeli palladyum yüzde 0.4 kayıpla ons başına 766.25 dolara geriledi.

(15:20'de güncellendi)