Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:19'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, enerji üreticilerindeki yükselişin hisseleri yukarı itmesi ile rekor kapanışın üzerinde çıkmasının ardından, petrol fiyatlarının kayıpları artırması ile kazancını geri verdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek günü 404.66 puandan tamamladı. Endeks yüzde 0.4 yükselerek 405.78 ile gün içi rekorunu tazeledi. BG Group, Shell'in şirketi 70 milyar dolara satın almak için anlaşması sonrası, yüzde 27 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi, merkez bankalarının küresel ekonomiyi desteklemeyi sürdüreceği iyimserliği ile Salı günü yüzde 1.6 yükseldi ve 2000 yılından bu yana en yüksek seviyenin yaklaşık 1 puan veya yüzde 0.3 uzağından kapanış yaptı. Endeks bu yıl yüzde 18 ralli yaptı.

Fed, Çarşamba günü Avrupa piyasalarının kapanmasının ardından Mart ayı toplantı tutanaklarını açıklayacak.

Vaduz, Liechtenstein’da bulunan LLB Asset Management AG yetkilisi Christian Zogg “İlk bakışta Shell-BG anlaşması biraz pahalı görünse de şirket birleşmeleri yatırımcı güveni için oldukça olumludur. Parasal genişleme şu an için işe yarıyor. İlk çeyrek sonuçlarının zayıf kurdan fayda sağlamasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

(19:19'da güncellendi)