Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çinko, Fed’in toplantı tutanaklarının açıklanması öncesinde 2 ayın en yüksek seviyesinden geriledi. Uluslararası Para Fonu (IMF) küresel ekonomik büyümedeki zayıflığın süreceği tahmininde bulundu.

Metal, Salı günü 9 Şubat’tan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.8 kadar düştü. Yatırımcılar ABD yetkililerinin faizleri ne zaman arttıracağına dair ipuçları için Fed tutanaklarını bekliyor. IMF’in Salı günü yayınlanan Dünya Ekonomik Görünümü raporunda “Dünya ekonomisinin büyüme potansiyelinin, finansal kriz öncesindeki seviyelere dönmesinin kısa vadede mümkün olmadığı” ifade edildi.

Hong Kong’taki Argonaut Securities Ltd. analistlerinden Helen Lau, “ABD faizleri ile ilgili yön için herkes Fed tutanaklarını bekliyor. IMF’in küresel büyümeye ilişkin açıklaması, güveni olumsuz etkileyebilir” dedi.

3 ay vadeli çinko kontratı Londra Metal Borsası’nda (LME), Salı günü 2.155 dolara gelmesinin ardından yüzde 0.7 düşerek Hong Kong saati ile 13:14’te 2,139.50 dolardan işlem gördü.

Bakır Londra’da Salı günü yüzde 1.4 yükselerek iki haftadan uzun bir sürenin en büyük artışını kaydetmesinin ardından, yüzde 0.7 gerileyerek ton başına 6,023 dolar (pound başına 2.73 dolar) oldu. Mayıs vadeli bakır kontratı New York’ta 0.7 değer kaybederek pound başına 2.7425 dolara indi. Haziran vadeli bakır kontratı Şanghay’da yüzde 0.1 düşüş ile ton başına 43,450 yuan (7,002 dolar) oldu.

Nikel Salı günü gerilediği en düşük haftalık seviyeden toparlanarak, yüzde 1.5 kadar artış ile ton başına 12,740 dolar oldu. Nikel arzının düşmesi bekleniyor. Temmuz vadeli nikel kontratı Şanghay’da yüzde 3 düşüş ile ton başına 93,500 yuan oldu.

LME’de kurşun ve kalay düştü, alüminyum ise yatay seyretti.