Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Geçtiğimiz 5 yılda denklerinin yüzde 99’unun geride bırakan DoubleLine Capital tahvil yöneticisi Jeffrey Gundlach, Fed’in ‘extrem politikalarının’ tam etkisinin henüz piyasada hissedilmediğini söyledi.

Gundlach, Pazar günü Wall Street Week’e verdiği röportajda, “Fed ‘çok iyi niyetli’ bir tavır sergiledi. Tüm bu ekstrem politikaların nihai sonuçları henüz hissedilmedi ancak hissedilecek” ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Bankası, 2008’deki finans krizinden bu yana parasal teşvik sağladı ve faizleri sıfıra yakın seviyede tuttu. Muhalif görüşleri ile bilinen Gundlach, “Bu noktada Fed’e çok yüksek derecelendirme yapmak bir anlamda 20 katlı bir binadan atlayan bir adama benzetilebilir. 18 katı düşerek geçmesinin ardından sorulduğunda düşmekte olan kişi ‘şimdiye kadar iyi’ yanıtını verecektir” değerlendirmesini yaptı.

Bloomberg’in derlediği verilere göre 46.2 milyar dolarlık DoubleLine Total Return Bond Fund’ı yöneten Gundlach, geçtiğimiz 5 yıl içinde denklerinin yüzde 99’unu geride bıraktı. Geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada Fed’in faizleri yıl ortasında artırması halinde süreci tersine çevirmek zorunda kalacağı öngörüsünde bulunan Gundlach, Pazar günü Fed’in Haziran’da artırıma gitme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.  Gundlach, ekonomik verilerin faiz artırımını desteklemediğine işaret etti. Gundlach, “Verilerin Fed’in faiz artırma gücünü desteklemesi gerekiyor. Ancak henüz böyle değil” dedi.