Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:05'te güncellendi)

Altın, güçlenen dolar ve hisse senetlerindeki yükselişlerin değerli metallere olan talebi düşürmesinin ardından bir haftanın en yüksek seviyesinden gevşerken, gümüş ve platinyum değer kaybetti.

ABD endeks vadeli kontratları ve Avrupa hisse senetleri, Çin Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranında finansal krizden bu yana en yüksek düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.5 yükseldi ve son bir haftanın ilk çıkışını gerçekleştirdi.

Londra'da BullionVault'un araştırma müdürü Adrian Ash, "Hisse senetlerinde bu güçlü boğa hareketi devam ettiği sürece, altın muhtemelen baskı altında kalmaya devam edecek," dedi ve "Güçlü dolar altın fiyatlarını olumsuz etkileme eğilimi gösteriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 düşerek, New York saati ile 08:16'da, ons başına 1,197.40 dolara geriledi. fyatlar erken saatlerde 13 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Gümüş, platin ve palladyum yüzde 1'in üzerinde düşüşler gösterdi.

Çin Merkez Bankası, bugünden geçerli olmak üzere, zorunlu karşılık oranını 1 yüzde puanı indirdi. Bu indirim, bankaların kredileri yaklaşık 1.2 trilyon yuan (194 milyar dolar) artırmasına neden olacak.,

Spot altın yüzde 0.5 kayıpla ons başına 1,197.66 dolara geriledi.

Altın destekli exchamnge traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Cuma günü 3 ton artarak, 1 Nisan'dan bu yana en yüksek seviye olan 1,620.7 tona çıktı.

Mayıs vadeli gümüş kontratları yüzde 1.1 düşüşle ons başına 16.055 dolara indi. Temmuz vadeli platin yüzde 1 düşerek ons başına 1,155.40 dolara gerilerken, Haziran vadeli palladyum yüzde 1.2 düşerekons başına 773.80 dolara çekildi.

 

(17:05'te güncellendi)