Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ernesto Bertarelli'nin mutlu olmak için çok fazla sebebi var. 15.8 milyar dolarlık serveti onu, yeni bir araştırmaya göre dünyanın en mutlu yeri olan İsviçre'nin en zengin adamı yapıyor. 2015 Dünya Mutluluk Raporu, 8 milyon nüfuslu Alp ülkesini, İzlanda, Danimarka ve Norveç'in önünde dünyanın en mutlu ülkesi olarak konumlandırıyor.

En mutlu on ülkenin 7'si Kuzey Avrupa'da yer alırken, diğerleri de Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda.

Bertarelli'nin serveti, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın 54. büyüğü. İtalyan asıllı Bertarelli, ailesi ve ilaç şirketi Serono ile 1970'lerde Cenevre'ye taşınmış. 1996 itibariyle Ernesto şirketin başına geçmiş ve 2006'da ailesinin yüzde 64.5'lik hissesinin 8.6 milyar dolar karşılığında Merck'e satmış. Bugünlerde ise endekse göre ailesinin nakit yatırımlardaki servetinin yüzde 80'ine sahip ve Cenevre merkezli Waypoint Capital'ın patronu olarak görev yapıyor.

İsviçreli en çok yatçılık merakıyla gündeme geliyor. Takımı Alinghi 2003'te America's Cup'ı kazanan ilk Avrupalı oldu. Milyarder ayrıca eski bir şarkıcı ve İngiltere güzeli olan Kirsty Bertarelli ile evli.  

Girişimci, Bloomberg'ün dünyanın en zengin 200 kişisi listesinde bu yıl servetini artırmayı başaran üç İsviçreliden biri oldu. Danimarka'nın listede yalnızca bir vatandaşı bulunurken, İzlanda ve Norveç'ten kimse yer almıyor. Amerika'dan ise 67 milyarder var. Ancak ABD, Meksika'nın altında dünyanın en mutlu 15. ülkesi olabildi. Türkiye ise listede 158 ülke arasında 76. sırada yer alıyor.