Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Petrol fiyatlarındaki sert düşüşle enerji sektörü genelinde konsolidasyon yaşanırken, BP'nin olası bir satış işlemine karşı İngiliz hükümeti rengini belli etti. İngiliz hükümeti, petrol şirketi BP'nin satılmasına karşı çıkacağını açıkladı.

Şirket, beş yıl önce Meksika Körfezi'nde meydana gelen petrol sızıntısı nedeniyle büyük bir ceza ödemek zorunda kalmış ve bilançosu sarsılmıştı.

Petrol fiyatlarındaki sert düşüşle enerji sektörü genelinde konsolidasyon yaşanırken, BP'nin olası bir satış işlemine karşı ingiliz hükümeti rengini belli etti.

İngiliz hükümeti, şirket yönetimine ve londra finans merkezindeki üst düzey yöneticilere BP'nin bir İngiliz şirketi olarak kalmasını istediğini iletti. Bu durum, başbakan David Cameron'un uzun zamandır İngiltere'yi yabancı yatırıma açık bir ülke olarak tanıtmasıyla açık bir tezat oluşturuyor.

Analistler geçmişte, dünyada kamuya ait olmayan en büyük petrol şirketi olan Exxon Mobil'in BP için bir satın alma girişminde bulunabileceği tezini işlemişti.

Ancak ingiltere başbakanlık ofisinden Financial Times'a, İngiliz-Hollanda ortaklığı olan Royal Dutch Shell'in bile BP'yi almasına karşı olduklarını açıkladı.

Açıklamaya göre hükümet, İngiltere'nin iki büyük küresel petrol şirketine sahip olmasını istiyor.