Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Haftasonu yayınlanan anketlere göre Yunan halkının çoğunluğu hükümetin fon için gerekli olan tavizleri vermesini desteklerken, kreditörler ile açmazın son bulması için müzakerelere yeniden başlandı.

Haftasonunda açıklanan iki kamuoyu anketi, hükümetin Euro Bölgesi ve Uluslararası Para Fonu ile müzakerelerindeki agresif tavrı nedeniyle desteğin azaldığını gösterdi. Yunan gazetesi Proto Thema'da yayınlanan Alco anketine katılanların yarıdan fazlası, kreditörler Yunan taleplerini reddetse dahi hükümetin taviz vermesi gerektiğini düşünüyor.

Atina Üniversitesi Hukuk ve Ekonomi Profesörü Aristidis Hatzis "Yunan halkı ne olursa olsun euroda kalmak istiyor. Bunun ciddi tavizleri ve hatta kemer sıkmayı getireceğini anladılar" diye konuştu.

Yunanistan, emeklilere ve çalışanlarına ödemek için yeterli miktarda para arıyor. Avrupa’nın en borçlu devleti Yunanistan, 1.5 milyar euroyu (1.6 milyar dolar) aşan ay sonu ödemelerini karşılamak adına yerel idarelerin rezervlerini kullanmayı planlıyor. Euro Bölgesi maliye bakanları, geçtiğimiz hafta Yunanistan’ın koşulları kabul edene dek daha fazla yardım alamayacağını ifade etmişlerdi.