Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu "Caa1"den "Caa2"ye düşürdü, görünümünü "negatif"te bıraktı.

Moody's'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Yunanistan'ın notunun bir basamak düşürülerek, "Caa1"den "Caa2"ye indirildiği bildirildi.

Yunanistan'ın 6 Şubat 2015 tarihinde olası bir not indirimi için izlemeye alındığı anımsatılan açıklamada, not indiriminin temel etkenlerine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Yunan hükümetinin, kreditörleriyle zamanında anlaşma sağlanıp sağlanmayacağı üzerindeki belirsizlikler artıyor. Orta vadeli finansman programında anlaşma sağlansa dahi zayıflayan ekonomisi ve kırılgan iç politik ortam nedeniyle, programın uygulanmasında önemli riskler bulunuyor."

Açıklamada, not görünümünün negatif olarak belirlenmesinde ise Yunanistan'da olumsuz tarafa eğimli politik ve finansal riskler ile ekonomik dengenin görünümü neden olarak gösterildi. Açıklamada ayrıca, Yunanistan'ın, temerrüte düşmesi durumunda Avro Bölgesi'nden çıkabileceğine işaret edildi.

S&P ve Fitch de not düşürmüştü

Standard & Poor's (S&P) Yunanistan'ın kredi notunu 15 Nisan 2015'de "B-"den "CCC+"ya düşürmüş, görünümünü "negatif"te bırakmıştı. Fitch Ratings ise 28 Mart 2015'de yaptığı değerlendirmeyle, Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "B"den "CCC"ye indirmişti.

AA