Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, hükümetin kreditörlerle yapılan görüşmelerde son ana kadar gitmeye hazır olduğunu söyledi. Politika yapıcılar ise aylardır süren anlaşmazlığın ardından sabırlarını kaybetmeye başladıkları sinyali veriyor.

Başbakan Alexis Tsipras tarafından müzakerelerden çekilmiş olduğunu kabul etmeyen Varoufakis, önümüzdeki iki haftada bir anlaşma sağlanmasını belediğini belirtti. Ancak Euro Bölgesi maliye bakanlarının Pazartesi günü yapacakları toplantıdan bir anlaşma çıkması beklenmiyor.

Yunanistan’ın Avrupa Merkez Bankası’na (AMB) uluslararası kreditörlerle bir anlaşmaya varılması konusunda ciddi olduğunu göstermek için 1 haftadan kısa bir süresi bulunuyor. Kurtarma paketi görüşmelerinde ilerleme sağlanamaması veya 12 Mayıs’ta Uluslararası Para Fonu’na (IMF) yaklaşık 745 milyon euroluk (839 milyon dolar) borcun ödenememesi Yunan bankalarına uygulanan likidite kurallarının sıkılaştırılmasına yol açabilir.

Varoufakis Perşembe günü yaptığı konuşmada, “Avrupa soğuk bir yolla çalışıyor. Ancak nihayetinde tüm alternatifleri denedikten sonra doğru olanı yapıyor. Dolayısıyla Pazartesi günü bir anlaşma sağlayamayacağız. Ama kesinlikle bir iki hafta içinde bir anlaşma gelecek” dedi.