Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketlerindeki yükseliş ve Çin'in altı ay içerisindeki üçüncü faiz indiriminin ardından, yükselişi ikinci güne taşıyor. Güney Kore wonu değer kaybetti.

Tencent Holdings, gelişen ülke teknoloji hisselerinin bulunduğu endeksin Mayıs 2012'den bu yana kaydedilen en uzun düşüşü sonlandırmasının ardından, Hong Kong'da yüzde 3.9 yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.8 artış kaydetti. Won dolar karşısında 3 haftanın en düşük seviyesine yaklaştı.

MSCI Gelişen Piyasa Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, Hong Kong saati ile 13:54'te 1,038.62 oldu. Çin Merkez Bankası bir yıl vadeli gösterge borç verme faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 5.1’e çekti. Bir yıllık gösterge mevduat faizi oranını da 25 puan indirerek yüzde 2.25 olarak belirledi. Mevduat faizi üst sınırını ise yüzde 130'dan yüzde 150'ye çıkardı.

Cakarta'da bulunan PT BNI Securities Araştırma Bölüm Başkanı Norico Gaman "Bu Çin'in ekonomik büyümesini yukarı çekebilecek hamlelerden biri. Teşvik yavaşlama yaşayan ülkelerde bir trend haline geldi" diye konuştu.