Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası 2017'ye kadarki büyüme tahminlerini düşürürken, Başkan Mark Carney, kademeli faiz artışlarının, enflasyonu toparlamak konusunda yeterli olacağını söyledi.

Merkez Bankası'nın beklentileri, bugünkü çeyreklik enflasyon raporunda yayınlandı. Yatırımcıların beklentileri olan, önümüzdeki yılın ortasına kadar para politikasını sıkılaşmayacağı görüşü onaylanmış oldu. BOE, iki yıl içinde enflasyonun yüzde 2 seviyesine yükseleceğini öngörüyor. BOE, 2015 büyüme tahminini Şubat ayındaki yüzde 2.9'dan, yüzde 2.5'e indirdi.

  BOE Başkanı Londra'daki basın toplantısında, “Finansal krizin en önemli mirası İngiltere ekonomisini vuran kalıcı dalgalanmalardır. Bu dalgalanmalar, hem daha önceki sıkılaşma dönemlerinden daha kademeli bir faiz artışını, hem de faiz oranlarının tarihin en düşük seviyelerinde bir süre daha kalmasını gerektiriyor”dedi. 

Carney, tüketici fiyatlarında artış yaşanmadığı dönemde, BOE’nin enflasyon hedefinin sapmasını açıklayan bir mektup yayınladı. Carney enflasyonun önümüzdeki aylarda sıfırın altında olabileceğini söylerken, yıl sonunda bir hızlanma olacağını ve bir sonraki hamlenin borçlanma maliyetlerinde muhtemel bir yükseliş olduğunu belirtti. BOE faiz oranını altı yıldan daha fazla bir süredir yüzde 0.5’lik rekor düşük bir düzeyde tutuyor.