Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:40'da güncellendi)

ABD hisseleri şirket haberleri ve teknoloji hisselerindeki kazançların perakende verisininn beklentilerin altında kalması ile gerilemesi üzerine dalgalı seyrediyor.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saati ile 14:28’de yüzde 0.1 düşüş ile 2,098.50 puan oldu. Endeks Salı günü tahvil piyasasındaki satışların hisselere yönelmesi ile düştü. Dow Jones Endeksi 15.15 puan veya yüzde 0.1 düşüş ile 18,053.08 puan oldu. Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.1 arttı.

Danaher Corp.’un Pall Corp.’u 13.8 milyar dolar vererek satın alacağını duyurması ile Pall Corp. hisseleri yüzde 4.5 yükseldi. Owens-Illinois Inc.’in cam üreticisi Vitro SAB’ı 2.15 milyar dolara satın almak üzere anlaşmasının ardından şirketin hisseleri yüzde 10 yükseldi.

ABD'de perakende satışları, Nisan'da yatay seyrederek beklentinin altında kaldı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.2'lik artış olacağı yönündeydi. Mart ayı verisi ise yüzde 1.1 artışa güncellendi. Otomotiv dışı perakende satışlar ise beklentinin çok altında kaldı, yüzde 0.1 artış gösterirken, beklenti yüzde 0.5 artış şeklindeydi.

San Francisco'daki RBC Wealth Management başkan yardımcısı Kelly Bogdanov, "Deyim yerindeyse tahvil piyasasındaki gelişmelerin merhametine kaldık zira şirket kazançlarının duyurulması sona erdi ve açıklanacak ekonomik veriler de zayıf görünüyor. Fakat Fed'in faizleri yükseltmesine dai belirsizlik karşısında hisseler çabuk toparlanan bir performans gösterdi" şeklinde görüş belirtti.

(21:40'da güncellendi)