Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz Al Suud ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Obama, Körfez ülkelerinin liderleriyle Camp David'de düzenleyeceği zirve için başkent Washington'a gelen Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'i Oval Ofis'te kabul etti.

Obama, görüşme öncesinde yaptığı basın açıklamasında, ABD ile Suudi Arabistan arasında geçmişi uzun yıllara dayanan ilişkileri övdü.

Görüşmede, Yemen'deki kriz ve ülkede kapsayıcı, meşru bir hükümetin oluşturulmasına yönelik bir süreci yeniden canlandırmak için sağlanan ateşkesin ilerletilmesi başta olmak üzere pek çok konunun ele alınacağını söyledi. Obama, görüşmede yarınki Camp David Zirvesi'nin gündem maddelerini konuşma olanağı bulacaklarını da ifade etti.

Obama, terörle mücadelede gösterdikleri işbirliği ve destekten ötürü Suudi yetkililere teşekkür ederek, terör örgütü IŞİD ile mücadelede Irak'ta sağlanan ilerleme ve Suriye'de devam eden çabaları da değerlendireceklerini bildirdi.

Obama, Suriye'de insani yardım konusunun yanı sıra kapsayıcı ve meşru bir hükümetin oluşturulmasına yönelik ihtiyacı da ele alacaklarını belirtti.

Muhammed bin Nayif de yaptığı açıklamada, "Bölgedeki sorunların üzerinden gelmede ve bölgeye sükunet ve istikrar getirmek için sizinle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadesini kullandı.

AA