Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, ABD perakende satışlar verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından düşüş gösteriyor. Verinin zayıf gelmesi, dünyanın en büyük ekonomisinde büyüme ile ilgili endişeleri alevlendirdi. Yen güçlenirken, Japonya hisseleri geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1 gerileyerek Tokyo saati ile 09:06’da 152.45 puana geldi. ABD'de perakende satışlar, Nisan'da yatay seyrederek beklentinin altında kaldı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.2'lik artış olacağı yönündeydi. Standard & Poor’s 500 Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.1’den az gerileyerek düşüşü 3. güne taşıdı.

New York merkezli BlackRock Inc. baş yatırım stratejisti Russ Koesterich, “ABD büyümesi toparlanıyor ancak pek çok yatırımcının beklediği kadar büyük bir toparlanma göstermeyebilir. Fed sonbaharda faiz artırımına gidebilir” dedi.

Yen dolar karşısında, perakende satışlar verisinin ardından Çarşamba günü yüzde 0.6 yükseldi. JPMorgan Chase & Co., ABD ekonomik büyümesi için ikinci çeyrek dönem tahminini yüzde 2.5’ten yüzde 2’ye indirdi.