Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:40'ta güncellendi)

Avrupa hisseleri, 2 gün üst üste düşmesinin ardından emtia hisselerinin ralli yapması ile toparlandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 seviyesindeki düşüşü günün sonunda tersine çevirdi ve yüzde 0.6 yükselerek 397.99 puandan kapandı. Endeks ABD işsizlik başvurusu verilerinin beklentilerden daha iyi çıkması ile artış kaydetti.

Avrupa Birliği’nin rekabet izinlerinde yaptığı değişiklikler ArcelorMittal ve Salzgitter AG hisseleri en az yüzde 5.7 yükseldi. Değişikliklerle AB’nin, Çin ve Rusya’dan gerçekleştirilecek paslanmaz çelik dışı ürünlerin ihracatına kota getireceği beklentileri doğdu. ThyssenKrupp AG yüzde 2.8 yükseldi.

Lizbon'daki X-Trade Brokers DM SA brokerı Steven Santos, "Son iki günün ardından bir yükseliş gerekiyordu. İşsizlik başvurusu verileri yatırımcıların güven tazelemesine aracı oldu. Kapalı olan piyasalarla birlikte sektör haberlerinin piyasalarda yaygın etkisini gördük" dedi.

Perşembe günü İsviçre, İsveç ve Danimarka Borsaları ise tatil nedeniyle kapalıydı.

DAX Endeksi 3 günlük düşüşün ardından yüzde 1.8 ile toparlandı ve Batı Avrupa piyasalarındaki en iyi performansı gösterdi. Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis’in kreditörler ile pek çok konuda anlaştıklarını söylemesi ile birlikte ASE Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.

(19:40'ta güncellendi)