Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Samsung öncülüğündeki teknoloji şirketlerinin ve Çin'deki toparlanmanın sayesinde, iki haftanın en yüksek seviyesine yaklaşıyor. Güney Kore wonu ve Malezya ringgiti geriledi.

Samsung, gelişen piyasa teknoloji endeksinin bir ayın en ciddi yükselişine yaklaşması ile Seul'de Ocak ayındaki düşük seviyeden yüzde 1.9 yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi, Huatai Securities ve Changjang Securities'in günlük limit olan yüzde 10 artış sağlamalarının ardından, yüzde 2.4 yükseldi. Won ve ringgit, dolar karşısında yüzde 0.5 geriledi. Hindistan rupisi ise faiz kararı öncesi yüzde 0.2 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, Hong Kong saati ile 13:38'de 1,044.65 oldu. Endeks böylece 5 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışa yaklaştı. Çin hisse senetleri, yatırımcıların yeni hisseler nedeniyle düşüş yaşayan şirketlere yönelmesi ile iki günlük düşüşü sonlandırdı.

Bangkok'taki CIMB Securities Araştırma Müdürü Kasem Pruntanamala ''Yatırımcıların Kuzey Asya ve Çin hisselerine güveni sağlam olmayı sürdürüyor. Fed tutanakları ve ABD verileri önemli olacak'' diye konuştu.