Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) üst düzey bir yetkilinin Mayıs ve Haziran'da tahvil alımlarını artırmak istediklerini açıklaması sonrası, üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.5 yükselerek, Londra saati ile 08:35'te 404.24 oldu. Renault ve Volkswagen'ın yüzde 2.6'lık yükselişleri öncülüğündeki otomotiv üreticileri, Avrupa'da araba satışlarının geçtiğimiz ay yüzde 6.9 artması sonrası kazançlarını artırdı.

AMB İcra Kurulu Üyesi Benoit Coeure, yazın yaşanması beklenen düşük likidite dönemi öncesi Mayıs ve Haziran'da Euro Bölgesi varlıklarının alımlarını artırmak istediklerini söyledi. Banka'nın parasal genişleme hamlesi Stoxx 600'ün bu yılın Nisan ayında yılın zirvesini görerek yüzde 21 yukarıda olmasını sağladı. 

Yunanistan'ın ASE Endeksi yüzde 1.7 yükselerek dünkü kazançlarını genişletti. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis dün akşam ülkesindeki Star TV'ye verdiği röportajda ''Anlaşmaya çok yakınız. Bir hafta içinde gerçekleşeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.