Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:35'te güncellendi)

Altın, ABD'de iyileşen konut piyasasının yüksek faizler için durumu güçlendireceği spekülasyonuna bağlı olarak, son bir haftanın en düşük seviyesinde tutundu.

Metal Salı günü, ABD'de konut başlangıçlarının yedi yılın zirvesine çıktığını ve inşaat izinlerinin arttığını gösteren verilerin ardından, yüzde 1.4 ile bu ayın en hızlı artışını gerçekleştirdi. Fed Çarşamba günü TSİ 21:00'de son toplantısının tutanaklarını açıklayacak. Yüksek faizler, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor.

Londra'da FastMarkets Ltd. analisti James Moore, "İnsanlar temkinli duruş alıyor, zira bu akşan FOMC tutanakları açıklanacak," dedi ve "Tüm dikkatler olası faiz artırımında. Bu artırım Haziran ya da eylül'de mi olacak yoksa daha da mı ötelenecek?" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın fazla değişmeyerek, Londra saati ile 11:17'de ons başına 1,209.07 dolarda kaldı. Metal gün içinde 1,203.43 dolar ile 13 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Haziran vadeli alyın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 artışla ons başına 1,208.40 dolara çıktı.

Fed bu akşam 28-29 Nisan toplantısının tutanaklarını açıklayacak. Bloomgeberg'in geçen ayın sonuna doğru gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistlerin çoğu, Fed'in faizi eylül ayında artırmasını bekliyor. Salı günü açıklanan ABD konut verileri, Tüketici Güvenindeki güçlü düşüş ve perakende satışlardaki sabit seyrin ardından geldi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Salı günü 1.2 ton düşerek 1,606.5 tona indi ve Ocakayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Spot gümüş, Salı günü yüzde 3.5 ile Şubat ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 17.1485 dolara çıktı. Platin yüzde 0.6 değer kazanarak ons başına 1,157.36 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.8 tırmanarak ons başına 783.18 dolara ulaştı.

(15:35'te güncellendi)