Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan’ın teklif ettiği vergi revizyonu, konu ile ilgili bilgi sahibi kişilerin ifadesine göre kreditörler tarafından uygun bulunmayabilir. Teklif edilen revizyonun ülke bütçesine destek sağlamada yeterli olmayacağı belirtiliyor.

Başka bir kaynağa göre Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, kanun yapıcılara planın kreditörlerden onay almayacağını ve Yunanistan’ın önümüzdeki günlerde yeni bir teklif sunacağını söyledi. Görüşmelerin gizli olması nedeniyle bilgi sağlayan kaynaklar isimlerinin açıklanmasını istemediler.

Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) sözcüleri konu ile ilgili yorum yapmayı reddederken, Yunan yetkililer de açıklamada bulunmadılar. Bir komisyon sözcüsünün Salı günü erken saatlerde yaptığı değerlendirmeye göre taraflar arasında köprü kurulması için daha fazla zamana ihtiyaç bulunuyor.

Yunanistan, Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’in Salı günü yaptığı açıklamaya göre, ürünlerin çoğu üzerinde yüzde 15’lik ve temel olan için yüzde 6.5’lik bir satış vergisi teklif etmişti. Nakit ödemeler için yüzde 3’e kadar varan ek bir fazla önerisinde bulunmuştu.

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'a anlaşma sağlaması için 12 gün süre verdi. Merkel ortak basın toplantısında ''Brüksel Grubu'nda gerekli alanlarda ciddi ilerleme sağlanmasını bekliyoruz'' diye konuştu. Hollande ise Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasının herkesin çıkarına olacağını belirtti.