Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, teknoloji şirketleri göstergesinin rekor seviyeye ulaşması ile birlikte iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Teknoloji şirketlerindeki rallide, devletin sektöre yönelik planlarının karları artıracağı iyimserliği etkili oldu.

Han’s Laser Technology Industry Group Co. ve DHC Software Co., yüzde 5’den fazla prim yaptı. CSI 300 Enformasyon Teknoloji Endeksi yüzde 4.1 yükseldi. Siasun Robot & Automation Co., hükümetin Salı günü yüksek teknoloji sanayisini destekleme planını açıklamasının ardından değerlendi. Teknoloji şirketlerinin göstergesi bu yıl iki katından fazla yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1.6 artış göstererek yerel saat ile 13:15’te 4,486.14 puana geldi ve Salı günü gösterdiği yüzde 3.1’lik yükselişi genişletti. CSI 300 yüzde 1.4 arttı. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises yüzde 0.5 yükseldi.

Şanghay’daki Dragon Life Insurance Co. para yöneticilerinden Wu Kan, “Teknoloji hisseleri, Çin’in ekonomik yapısındaki dönüşüm ile bağlantılı ve yatırımcılar bundan hoşlanıyor. Piyasa, hükümetin teknoloji inovasyonunu desteklemek için daha fazla adım atacağı spekülasyonu yapıyor” dedi.