Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de 76 puanla lider durumda bulunan Galatasaray, sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala şampiyonluğun ilan etti.

Ligin 33. haftasına en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde 73 puanla giren sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş derbisini 2-0 kazanarak avantajını korurken, sarı-lacivertli takımın İstanbul Başakşehir'e puan kaptırmasıyla şampiyonluğu garantiledi.

Toplamda 20. şampiyonluğunu elde eden Galatasaray, son 4 sezonda 3. kez ipi önde göğüslemeyi başardı.

Dördüncü yıldızın sahibi oldu

Süper Lig'de 20. şampiyonluğunu kazanan "Cim Bom", dördüncü yıldızı takmaya hak kazanan ilk takım oldu.

Sezona Fenerbahçe ile 19'ar şampiyonlukla başlayan ve 20. şampiyonluğu elde edip dördüncü yıldızı takabilmek için büyük bir rekabete giren sarı-kırmızılı takım, rakibine bu alanda da üstünlük kurmayı başardı.

Ligde 15. şampiyonluk ve 3. yıldız için 2001-2002 sezonunda da benzer bir rekabet yaşanmıştı. Her iki takımın 14'er şampiyonlukla başladığı sezonda ipi göğüsleyen yine Galatasaray olmuş, sarı-kırmızılılar üçüncü yıldızı da ilk takan ekip olmuştu.

Şampiyonlar Ligi biletini kaptı

Sarı-kırmızılı ekibin elde ettiği şampiyonluk, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt olarak katılabilme hakkını da getirdi.

Toplamda 14. kez "Devler Ligi"nde grup etabına dahil olacak Galatasaray, üst üste 4., toplamda ise 5. kez gruplara direkt olarak katılacak.

Şampiyonluklar

Bu sezon 57. kez oynana ligde Galatasaray'ın elde ettiği şampiyonluklar ve sezonlara göre dağılımı şöyle oldu:

Sezon Şampiyon Teknik Direktör Ülkesi

------- ------------- --------------- ----------

1961-62 Galatasaray Gündüz Kılıç Türkiye

1962-63 Galatasaray Gündüz Kılıç Türkiye

1968-69 Galatasaray Toma Kaleperoviç Yugoslavya

1970-71 Galatasaray Brian Birch İngiltere

1971-72 Galatasaray Brian Birch İngiltere

1972-73 Galatasaray Brian Birch İngiltere

1986-87 Galatasaray Jupp Derwall Almanya

1987-88 Galatasaray Mustafa Denizli Türkiye

1992-93 Galatasaray Karl Heinz Feldkamp Almanya

1993-94 Galatasaray Rainer Hollmann Almanya

1996-97 Galatasaray Fatih Terim Türkiye

1997-98 Galatasaray Fatih Terim Türkiye

1998-99 Galatasaray Fatih Terim Türkiye

1999-00 Galatasaray Fatih Terim Türkiye

2001-02 Galatasaray Mircea Lucescu Romanya

2005-06 Galatasaray Erik Gerets Belçika

2007-08 Galatasaray Feldkamp/Cevat Güler Almanya-Türkiye

2011-12 Galatasaray Fatih Terim Türkiye

2012-13 Galatasaray Fatih Terim Türkiye

2014-15 Galatasaray Hamza Hamzaoğlu Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray'a tebrik telgrafı gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'a tebrik telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Galatasaray Futbol Takımının, Spor Toto Süper Lig 2014-2015 Sezonu Şampiyonu olması dolayısıyla, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e bir tebrik telgrafı gönderdiği bildirildi.

Başbakan Davutoğlu, Galatasaray'ı kutladı

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğu garantileyen Galatasaray'ı kutladı.

Başbakan Davutoğlu, twitter hesabından yazdığı mesajında şunları kaydetti:

"Spor Toto Süper Lig'in 2014-2015 sezonunda şampiyonluğunu ilan ederek 4. yıldıza ulaşan Galatasaray kulübünü ve camiasını tebrik ediyorum."

Kılıçdaroğlu Galatasaray'ı kutladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğu garantileyen Galatasaray'ı kutladı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, Galatasaray'ın dördüncü yıldızı alan ilk takım olmasının da bir başka gurur vesilesi olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, başta futbolcular, taraftarlar ve yöneticiler olmak üzere tüm Galatasaray camiasını tebrik ederek, şampiyonlar liginde başarılar diledi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Florya ve Taksim'de şampiyonluğu kutladı

Spor Toto Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala mutlu sona ulaşan Galatasaray'da taraftarlar şampiyonluğu kutluyor.

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin İstanbul Başakşehir'e puan kaybetmesiyle şampiyonluğa ulaşan sarı-kırmızılı takımın taraftarları, İstanbul'da başta Florya ve Taksim olmak üzere çeşitli semtlerde kutlamalar yapıyor.

Taksim'de meydanda bir araya gelen taraftarlar, İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüyüş yaptı. Daha sonra tekrar meydana dönen sarı-kırmızılı taraftarlar, havai fişek patlatıp, meşaleler yakarak kutlamada bulundular.

Florya'da ise Metin Oktay Tesisleri'nde etrafında toplanan taraftarlar, tezahürat ve şarkılarla şampiyonluk sevinci yaşadılar. Sarı-kırmızılı taraftarlar daha sonra kapıların açılmasıyla tesislerin içine girerek, kutlamalara Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda devam ettiler.

Galatasaray, kupayı evinde kaldırmak istiyor

Spor Toto Süper Lig'de sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, kupayı evinde kaldırmak istiyor.

Sarı-kırmızılı kulüp, ligin son haftasında 31 Mayıs Pazar günü deplasmanda Çaykur Rizespor ile yapacağı maçı, Türk Telekom Arena'da oynamak için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracak.

Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Ali Dürüst, şampiyonluk kupasını sahalarında almak istediklerini belirterek, "Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracağız. Federasyon olumlu karşılarsa, kendi sahamızda hep beraber kupayı kaldıracağız" diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu: "Ben sadece 20'de 1'im arkadaşlar. Bu şampiyonluklarda emeği geçen tüm hocalarımıza da bu dördüncü yıldız helal olsun"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlamayı garantilemeleriyle ilgili olarak, "Böyle bir başarıyı bana nasip ettiği için Allah'ıma şükürler olsun" dedi.

Feriye Lokantası'nda başkan Duygun Yarsuvat'a veda yemeği olarak başlayan ancak İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe maçının berabere bitmesiyle yerini şampiyonluk coşkusuna bırakan organizasyonda konuşan Hamzaoğlu, "Bize güvenip bu göreve layık görenlere, bizi buraya getirip sonuna kadar destekleyenlere, tribünlerde elleri çatlayıncaya kadar bize inançlarını kaybetmeden destek verenlere, herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı futbolculara da teşekkürlerini aktaran Hamzaoğlu, "İnanıyorum ki büyük bir coşkuyla evlerinde şampiyonluğu kutluyorlar. Hepsinin ayaklarına sağlık. Hepsini bir kez daha alınlarından öpüyorum. Şampiyonluk, dördüncü yıldız camiamıza hayırlı olsun. Ben sadece 20'de 1'im arkadaşlar. Bu şampiyonluklarda emeği geçen tüm hocalarımıza da bu dördüncü yıldız helal olsun" şeklinde konuştu.

Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Ali Dürüst ise "Galatasaray bir ailedir. Bu dördüncü yıldızla, bir aile olduğumuzu bilmeyenlere ispat ettik. Biz bir arada olduğumuz sürece sırtımız yere gelmez. En büyük Galatasaray" değerlendirmesinde bulundu.

Gecede yöneticiler hep birlikte tezahüratlar yaparlarken, Ali Dürüst'ün kanun çalması da dikkati çekti.

AA