Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yenin iki aydan uzun bir sürenin en büyük yükselişini göstermesi ve Yunanistan krizinde henüz çözüme ulaşılamaması ile düşüşü 3. güne taşıyor. Yunanistan, Euro Bölgesi üyeliği sağlamlaştırmak için müzakereleri sürdürüyor.

Satışlarının yüzde 80’inden fazlasını yurtdışından elde eden Nissan Motor Co. yüzde 2.9 değer kaybetti. Fanuc Corp. yüzde 1.1 gerileyerek Nikkei 225 Stock Average’deki en büyük düşüşü kaydetti. Hagihara Industries Inc. yüzde 8 düşüş ile Topix endeksindeki en büyük gerilemeye işaret etti.

Topix, yüzde 0.9 gerileyerek Tokyo saati ile 12:42’de 1,647.31 puana geldi ve 30 Nisan’dan bu yana en büyük düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. Endekste bulunan 33 sanayi grubunun 4’ü hariç tümü geriledi. Nikkei 225 yüzde 0.8’lik bir düşüş ile 20,292.56 puan oldu. Yen dolar karşısında Pazartesi günü yüzde 0.9 yükselmesinin ardından 124.47 yenden işlem gördü. Topix Pazartesi itibarıyla bu yıl yüzde 18 yükseliş kaydetti.

Tokyo’daki SMBC Friend Securities Co. baş stratejisti Toshihiko Matsuno, “Piyasa bir sonraki doğru hareketi hesaplamaya çalışıyor. Öte yandan ABD’nin para politikası ve Yunanistan ile ilgili endişeler sürüyor. ABD faizleri artırmaya ilerlerse tahviller satışa geçer ve eğer büyük bir hareket olursa bunun hisse senetleri için de bir sonucu olur” dedi.