Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, teknoloji ve tüketici şirketlerindeki ralli ile iki hafta yakın bir sürenin en büyük düşüşünden toparlanıyor. Teknoloji ve tüketici şirketlerindeki ralli, MSCI Inc.’in Çin hisselerini gösterge endekslerine eklememe kararı almasını gölgede bıraktı.

Goertek Inc. yüzde 5.2 prim yaptı. Huayi Brothers Media Corp., ChiNext endeksinde ralliye öncülük etti. China National Nuclear Power Co. ilk halka arzında yüzde 44 değerlendi. Citic Resources Holdings Ltd. Hong Kong’da yüzde 31 yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.6 yükselerek yerel saat ile 14:01’de 5,146.14 puan oldu ve yüzde 2.2’lik kaybı sildi. Endeks geçtiğimiz 12 ayda yüzde 152 yükseliş göstererek küresel gösterge endekslerdeki artışları geride bıraktı. Endeksteki yükselişte hükümetin teşvik çabalarını ivmelendireceği spekülasyonu etkili oldu. MSCI Inc., Çin hisselerini gösterge endekslerine eklemeyi erteledi ve hisselerin dahil edilmesi önünde bulunan engellerin üstesinden gelmek için ülkenin menkul kıymet regülatörleri ile birlikte çalışma kararı aldı.