Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

BIST 100 endeksi, dünkü kapanışına göre yüzde 2,05 değer kazandı, toplam işlem hacmi 3,7 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 3,25, holding endeksi yüzde 1,82 yükseliş kaydetti. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 6,46 ile "spor" oldu.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, açıklanan 1. çeyrek GSYH verisinin yüzde 2,3 artarak beklentileri aşması ile pozitif görünümünü gün boyu devam ettirdi ve analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 80.000 puanın üzerini test etti. Pazartesi günkü sert düşüşün ardından dün ve bugün kayıpların önemli bir kısmını telafi eden pay piyasalarında alışların bankacılık sektöründe yoğunlaşması dikkati çekti. 

Analistler, beklentileri aşan büyüme verisi ve bir koalisyon hükümeti kurulabileceğine ilişkin beklentilerin artmasının alışları güçlendirdiğini ifade ediyor. Yurt dışında tahvil ve para piyasalarında oynaklığın devam ettiğini aktaran analistler, bu nedenle döviz kurlarındaki düşüşün sınırlı kaldığını dile getiriyor.

Analistler, BIST 100 endeksinde 77.500 seviyesinin destek, 80.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirterek, yarın yurt içinde cari işlemler açığı verisinin ve siyasi gelişmelerin, yurt dışında ise ABD perakende satışlar verisinin takip edileceğini kaydediyor.

AA