Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Yunanistan'ın fon müzakerelerinden sonuç çıkmamasının riskli varlık talebini düşürmesi sonrası, Çin şirketleri ile geriliyor. Güney Afrika randı gelişen piyasa para birimlerindeki düşüşe öncülük ediyor.

Çin'deki Şanghay Bileşik Endeksi 2008'de gördüğü en yüksek seviyeden geri adım attı. Bank of China, Hong Kong'daki Hang Seng China Enterprises Endeksi'ndeki yüzde 2,2'lik düşüşe öncülük etti. Endonezya hisse senetleri Haziran 2014'ten bu yana en düşük kapanış seviyesine yaklaştı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0,6 gerileyerek, Hong Kong saati ile 13:41'de 973,24 puan oldu. Brüksel'de son dakikada bir anlaşma sağlamaya çabalayan Yunanistan ile kreditörler arasındaki toplantı yalnızca 45 dakika içinde çözümsüzlükle sona erdi. Suudi Arabistan bugün dünyanın en sınırlı Borsalarından olan gösterge endeksi yabancılara açıyor.

Sinarmas Asset Management Fon Yöneticisi Jeffrosenberg Tan "Yunanistan borç sorunu yatırımcıların gelişen piyasa hisselerine yönelik endişelerini körüklüyor" diye konuştu.