Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, tahvil piyasasındaki düşüşten korkmuyor. Draghi, ekonomistleri tahvil piyasasına yakın zamanda müdahale etmeyeceğine ikna etti.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yüzde 97’si AMB’nin tahvil fiyatlarındaki düşüşü önlemek için harekete geçmeyeceği tahmininde bulundu. AMB Başkanı bu ay yaptığı açıklamada yatırımcıların volatilitenin artmasına alışması gerektiğini söylemişti.

Draghi Pazartesi günü Avrupa Parlamentosu önünde bir konuşma gerçekleştirecek. AMB Başkanına ekonomiye yönelik riskler ve Yunanistan’ın eurodan çıkması ihtimali ile ilgili sorular yöneltilebilir.

AMB’nin 1.1 trilyon euroluk (1.2 trilyon dolar) parasal genişleme (QE) programına başlamasından 3 ay sonra enflasyon beklentilerinin geri dönmesinin etkisiyle ülke tahvilleri gerileme gösteriyor. Bunun sonucu olarak yükselen tahvil faizleri şirketler ve hane halkları için borçlanma maliyetlerinin artmasına neden olabilir. Ancak AMB politika yapıcıları herhangi bir girişimde bulunmayacaklarını belirttiler.