Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, işlem hacminin düşük olması ile birlikte kazanç ve kayıplara arasında dalgalı bir seyir izliyor. Gıda üreticileri yükselirken, demir ve çelik üreticileri geriliyor.

Morinaga & Co. bir aracılık kuruluşunun tavsiyesini artırmasının ardından yüzde 4.2 yükseldi. Kose Corp., Credit Suisse Group AG hisse senedi fiyat görünümünü artırmasının ardından yüzde 4.4 prim yaptı. Hokuetsu Kishu Paper Co. yüzde 0.9 geriledi. Pacific Metals Co. yüzde 2.5 düşüş ile Topix’in demir ve çelik endeksinde kayıplara öncülük etti.

Topix endeksi, yüzde 0.4 kadar yükselmesinin ardından yüzde 0.4 gerileyerek Tokyo saati ile 12:35’te 1,632.57 puana geldi. Endekste işlem hacmi 30 günlük gün içi ortalamanın yaklaşık yüzde 21 altında seyrediyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.5 gerileyerek 20,161.26 puan oldu.

Tokyo’da bulunan Amundi Japan Ltd. başekonomisti Akio Yoshino, “Piyasa yön arıyor. Çünkü beklediğimiz çok fazla katalizör var. FOMC, Yunanistan, Avrupa ve Japonya’nı büyüme stratejisi ile ilgili gelişmeleri bekliyoruz” dedi.